( درمان اوتیسم ) عنوان سميناري بود که به همت «مادران حامي اوتيسم» و با سخنراني دکتر نقي مؤمني، محققي که سالهاي بسياري را صرف تحقيق در اين زمينه کرده است، برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «اجتماعي» ايسنا، علائم اوتيسم از ۳ سالگي بروز مي کند.
آمارها نشان مي دهد در سال ۱۹۸۷ از هر ۱۰ هزار نفر يک نفر به اين بيماري مبتلا بوده و اين در حالي است که در حال حاضر از هر ۶۸ نفر يک نفر داراي اختلالات موسوم به اوتيسم است.
آمار موجود ديگر اين است که از هر ۵ نفر مبتلا به اوتيسم ۴ نفر پسر و تنها يک نفر دختر هستند.
دکتر نقي مؤمني، محققي که حدود ۲۰ سال از عمر خود را صرف تحقيق در زمينه اوتيسم کرده است، در اين سمينار ابتدا به بررسي علل و پس از آن به ارائه راهکارهاي درمان اين بيماري پرداخت.
مؤمني در اين سمينار از مسئولان کشور خواست به فکر خانواده هاي بيماران اوتيسمي باشند.
نکتهاي که اين پژوهشگر اوتيسم بر آن تأکيد داشت اين بود که بيماري اوتيسم علاج قطعي ندارد و تمام تلاش محققين و پزشکان اين است که علائم آنرا کنترل تا بيمار بتواند پس از کاردرماني ها و داروهايي که مصرف مي کند کارهاي روزمره خود را انجام داده و به آغوش اجتماع برود.
مؤمني معرفي بيماري اوتيسم را با عوامل به وجود آورنده آن شروع کرد.
او استرس مادر باردار، مشکل زايمان، وارد شدن ضربه به سر، عفونت، تب بسيار بالا، اختلالات ژنتيکي و وارد شدن سم به بدن را از جمله عوامل به وجود آورنده اين بيماري دانست و در بخشهاي مختلف سعي کرد توضيحاتي در مورد هر کدام از اين عوامل ارائه دهد.
او معتقد است که تمامي اين عوامل سيستم دفاعي بدن را ضعيف کرده و منجر مي شود که مغز هيچ پيامي از بدن دريافت نکند و يا دريافت اين پيام ها با اختلالاتي مواجه شود.
اين محقق اوتيسم در بخش ديگري از سخنان خود گفت: مشکل در برقراري ارتباط اجتماعي، مشکل در يادگيري، بالابودن آستانه تحمل درد، عدم کنترل غذايي و عدم توانايي برقراري تماس چشمي شاخصه بچههاي اوتيسم است.
اين افراد اکثرا از نظر فيزيکي سالم هستند.
مشکل اصلي آنها در اوتيسم اين است که پيامي که بايد اعضاي مختلف بدن از جمله حس لامسه و ديگر حس ها به مغز برسانند تا مغز فرمان لازم را صادر کند، با اختلال مواجه است.
وي تأکيد دارد اکثر بچههايي که به روش سزارين به دنيا مي آيند با مشکلات مختلف مواجه هستند.
درد زايمان به خاطر تأثيري که بر بدن بچه دارد نقش حياتي در سلامت او دارد بنابر اين توصيه مي شود که تا جاي ممکن زايمان طبيعي انجام شود.
مؤمني در اين سمينار خبر از آغاز کارهاي ابتدايي براي تأسيس مرکز درمان کودکان مبتلا به اوتيسم در شهر گرگان داد و علت اينکه اين مرکز در تهران تأسيس نمي شود را عدم همکاري مسئولان اجرايي پايتخت با طرح پژوهشي مذکور عنوان کرد، البته مسئولان شهر گرگان قول هايي در اين زمينه داده اند که مبدع اين طرح اميد فراواني به اين قولها بسته است.
درمان اوتیسم
مصرف ويتامين هاي B12، B6، D و آب هندوانه جزو راحت ترين و ارزان ترين راههاي کنترل اين بيماري است.
مواد خوراکي مضر براي اوتيسم نيز مواد حاوي گلوتين مثل آرد گندم و مشتقات آن و همچنين مواد حاوي کازئين (لبنياتي از قبيل شير و ماست) هستند که براي اين بيماري در حکم سم به حساب مي آيند.
همچنين ماساژ با ترکيبي از روغنهاي بادام، اسطوخودوس و رزماري تأثير فراواني در التيام دردهاي ناشي از اوتيسم دارد.
البته اين بيماري درمان هاي ديگري نيز دارد که هزينه سنگين اين درمانها درد مضاعفي است که خانوادههاي درگير اوتيسم را با چالش جدي مواجه کرده و تشديد کننده آلام اين خانوادهها شده است.
به طور مثال يکي از درمانهاي اين بيماري «nero feedback» است که هر جلسه ۲۰ دقيقهاي آن بر اساس تأييد وزارت بهداشت بين ۸۰ تا ۱۵۰ هزار تومان هزينه دارد.
اين روش درماني استرس بيماران را کم کرده و از اين طريق باعث تقويت سيستم دفاعي بدن آنها مي شود.
از جمله هزينههاي ديگر اوتيسم مي توان به کاردرماني، گفتار درماني و هزينه استخدام مربي سايه براي همراهي کودک در مهدکودک و مدرسه اشاره کرد.
به گفته مادر يکي از کودکان مبتلا به اتيسم که البته پسر او مبتلا به اوتيسم خفيف است، مجموع اين هزينهها چيزي حدود ۳ تا ۴ ميليون تومان در ماه تمام مي شود.
اين در حالي است که بيمه تکميلي تنها سالي ۳ ميليون تومان از آن را پرداخت ميکند و سازمان بهزيستي نيز با شرط و شروطي مثل داشتن کارت بهزيستي و ABA تنها ماهيانه ۲۴۰ هزار تومان مي پردازد. ایا برای هزینه های درمان اوتیسم کافی است؟؟؟؟
اين در حالي است که تنها داشتن مربي سايه ماهيانه حدود يک ميليون و پانصد هزار تومان هزينه دارد.
از مصائب ديگر اين امر اين است که مهدهاي کودک و مدارس حضور اين مربي سايه براي کمک به کودک مبتلا به اوتيسم را نمي پذيرند.